T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ESKİŞEHİR / ODUNPAZARI - Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mesleki Eğitim İçin Endüstri 4.0 (Industry 4.0 For Vocational Education ) isimli projemiz kabul edilmiştir.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Türkiye Ulusal Ajansı) Başkanlığı tarafından yürütülen ERASMUS + KA101 - Okul Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında Mesleki Eğitim İçin Endüstri 4.0 (Industry 4.0 For Vocatıonal Educatıon ) isimli projemiz kabul edilmiştir.

Proje de Okulumuzda iki hareketlilik gerçekleştirilecektir. İlk hareketlilik ROMANYA da İşbaşı eğitimi, ikinci hareketlilik ise ÇEKYA da Robotik ve Kodlama konusunda kurs şeklinde olacaktır.

Proje kapsamında Öğretmenlerimizin Endüstri 4.0 araçlarını yetkin bir şekilde kullanabilmesi, kazanacakları bilgi, beceri ve yeterliliklerini eğitim öğretim ortamlarına taşımaları Endüstri 4.0 araçlarının kullanma yeterliliklerinin gelişmesi,  Eğitim 4.0 seviyesinde program geliştirme ve mesleki eğitim materyalleri geliştirmeleri hedeflenmektedir. Yapılacak yurtdışı hareketlilik faaliyetleri ile Avrupa'da uygulanan Endüstri 4.0 eğitiminin genel yapısı içerisinde özellikle uygulamalı eğitimlerde öğretme ve öğrenme de kullandıkları ortam, ders araç gereçleri ve öğretim teknikleri incelenerek okullarımızda ki eğitimcilerin ders işleme yöntem ve tekniklerinin geliştirilmesini ve mesleki eğitimdeki verimliliğini arttırılmasına katkı sağlayacağı planlanmaktadır. Ayrıca atölye ve laboratuvar uygulamaları, gezi, gözlem, inceleme, materyal toplama, derslere katılma ve konunun uzman ve yetkilileri ile fikir alışverişinde bulunacaklardır.11-04-2023

11-04-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.04.2023 - Güncelleme: 11.04.2023 17:04 - Görüntülenme: 858
  Beğen | 0  kişi beğendi