T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ESKİŞEHİR / ODUNPAZARI - Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Otomasyon Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi ve Proje Uygulamaları Öğretmen-Yönetici Hareketliliği

Milli Eğitim Bakanlığının Öğretmen Bilişim Ağında yer alan Otomasyon Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi ve Proje Uygulamaları Öğretmen-Yönetici Hareketliliği, Okulumuzda 21-23 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleşmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığının Öğretmen Bilişim Ağında yer alan Otomasyon Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi ve Proje Uygulamaları Öğretmen-Yönetici Hareketliliği, Okulumuzda 21-23 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleşmiştir. Programa değişik şehirlerden Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Okul Müdürleri katılmıştır.

ÖĞRETMEN – YÖNETİCİ HAREKETLİLİK PROGRAMI NEDİR?

Öğretmen – Yönetici Hareketlilik Programı, başarısı ya da uygulamalarıyla ön plana çıkan eğitim kurumlarının sahip olduğu tecrübe ve bilginin diğer eğitim kurumları ile paylaşılması amacıyla düzenlenen öğretmen/yönetici ziyaret programlarıdır.

Ayrıca hareketlilik programı ile yerinde ve uygulama temelli bir program yoluyla öğretimde standartların yükseltilmesi hedeflenmiştir. Hareketlilikten faydalanan öğretmenin, fark yaratan eğitim kurumlarının temel özelliklerini ilk elden görmesi, tecrübe etmesi ve gözlemlediği iyi uygulamaları kendi okuluna taşıması beklenmektedir. Öğretmenlerin bu ziyaretlerle; başarıyı sağlayan unsurları, örnek çalışmaları, ziyaret ettikleri okulun geliştirdiği olumlu kültürü kendi gözlem ve deneyimleriyle özümsemesi ve kazanımlarını kendi okuluna aktarması beklenmektedir.

Bu kapsamda Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanının ileri teknolojilere entegrasyonu ve mükemmeliyet merkezi olma sürecindeki ilerlemeler ile Proje hazırlama uygulamaları konusunda karşılıklı bilgi paylaşımı yapılmıştır. Ayrıca Fikri ve sınai mülkiyet uygulamaları konusunda farkındalık oluşturmak, katılımcıların Fikri ve sınai mülkiyet uygulamaları yapmalarını teşvik etmek amacıyla karşılıklı mesleki uzmanlık bilgilerinin artırılması, çalışmaları yapılarak eğitim kurumlarındaki iyi uygulamalar paylaşılmıştır.


01-12-202301-12-202301-12-202301-12-202301-12-202301-12-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.12.2023 - Güncelleme: 01.12.2023 17:02 - Görüntülenme: 216
  Beğen | 0  kişi beğendi