ESKİŞEHİR / ODUNPAZARI - Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

May

Belgin Madeni Yağlar Sanayi Ticaret A.Ş den Makine Mühendisi Güven Yücel 30 Nisan Salı günü Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı öğrencilerimize otomotiv sanayinde kullanılan madeni yağlar ve yağlama teknikleri konusunda sunum yaparak bilgiler verdiler. Ayrıca madeni yağların kullanım farkındalığı ve verimlilik artışı sağlanarak doğru ürünün, doğru yerde, en verimli ve en ekonomik şekilde kullanılması konusunda eğitim vererek öğrencilerimizin bilgi ve düşünce ufkunu genişletmiş ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamışlardır.

Nis

16 Nisan Salı Günü Sakarya Türk Traktör Fabrikasına Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı 10. Sınif öğrencilerimizden 24 Öğrencimiz 2 Öğretmenimiz ile beraber Teknik Gezi düzenlenmiştir. Öğrencilerimiz bu gezide bir Traktörün üretim aşamalarını üretim bantları üzerinde nasıl gerçekleştiğini ve fabrikanın tarihi geçmişi hakkında bilgi sahibi olmuşlardır.

Nis

Araç Bakım Dairesi Başkanı Murat DURKAN, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Mustafa GÖKGÜL ve ilgililerin katılımıyla;

" High Speed TrainING" (Yüksek Hızlı Tren Bakım Mesleki Eğitiminin Geliştirilmes) toplantısı 16 Nisan Salı günü Ankara' da gerçekleştirildi.

Nis

MBL’ miz Geleceğin Yıldızlarını Elektrikli Kamyonlarımız ile buluşturuyoruz konulu eğitim, online olarak 29 Mart 2024 tarihinde İstanbul Mercedes Benz Türk A.Ş tarafından Mercedes Benz Laboratuvarı 11. Sınıf öğrencilerimize verilmiştir.

Şbt

ESKİŞEHIR'İ TÜBİTAK KİTAPLARIYLA BULUŞTURUYORUZ  PROJESİ kapsamında şehrimizde bir dizi açılış ve etkinliklere katılan Okulumuz ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNIK ANADOLU  LİSESİNDEN mezun olan Tübitak başkanı Prof.Dr Hasan MANDAL hocamıza günün anısına teşekkür plaketini okul müdürümüz İlhan ÖZATA tarafından  takdim edilmiştir.Proje kapsamındaki okullara dağıtılacak olan Tübitak kitaplıkları okulumuz Döner Sermaye İşletmesi tarafından imal edilmektedir.

Ara

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, sanayiciler ve genç girişimcilerle bir araya geldi.

Eskişehir Sanayi Odası, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve İŞKUR tarafından sürdürülen ‘İşin Erbapları Projesi’ kapsamdaki 05 Aralık 2023 tarihinde Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi A Blok toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, Kıraç Metal Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kıraç, TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Yardımcısı İlhan Köksal, TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Talha Çavdar, TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Halil Karahisar, ESO Danışmanı Bekir Şahin Tütüncü katıldı.

Toplantının açılışında Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İlhan Özata, okulun yapısı, bölümleri ve projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

“Sanayi-Meslek Lisesi İş Birliği Buluşması” kapsamında yapılan toplantıda konuşmacılar tecrübelerini ve girişimcilik ile ilgili ticari hayatta yaşadıklarını paylaştı. Okulumuz öğrenci ve öğretmenleri, girişimciliği ve ilimiz sanayisini yakından tanıma fırsatı buldu, etkinlik sonrası konuşmacılar okulumuz bölümlerini gezerek bilgi aldılar.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığının Öğretmen Bilişim Ağında yer alan Otomasyon Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi ve Proje Uygulamaları Öğretmen-Yönetici Hareketliliği, Okulumuzda 21-23 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleşmiştir.

Ara

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Türkiye Ulusal Ajansı) Başkanlığı tarafından yürütülen ERASMUS + KA101 - Okul Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında Mesleki Eğitim İçin Endüstri 4.0 (Industry 4.0 For Vocatıonal Educatıon ) isimli projemiz ile öğretmenlerimiz 9/13/ Ekim 2023 tarihinde,  ÇEKYA’nın Prag şehrinde  Robotik ve Kodlama konusunda kursu aldılar.

Kas

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında okulumuzda 19 Ekim 2023 tarihinde saat 14.00'te Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Çağdaş Hakan ALADAĞ 'ın Yapay Zeka ve Veri Bilimi başlığıyla etkinliğimizi gerçekleştirdik. Söyleşiye İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Şube Müdürümüz Mehmet Faideci katıldı. Okulumuz öğrencilerinden 250 civarında öğrencimiz ve bir çok öğretmenimiz katılım sağladı. Söyleşinin ardından öğretmen ve öğrencilerimizin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Çağdaş Hakan ALADAĞ 'a ve proje yürütüsü Matematik Öğretmenimiz Şengül ŞEBER'e TÜBİTAK tarafından iletilen Teşekkür Belgeleri İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet FAİDECİ ve Okul Müdürümüz İlhan ÖZATA tarafından takdim edildi. Etkinlik Okul Müdürümüz İlhan  ÖZATA'nın emeği geçenlere ve  öğrencilere teşekkür etmesi ile son buldu.

SINIF DERS PROGRAMLARI GÜNCELLENMİŞTİR.

23.10.2023 TARİHİNDE UYGULANACAKTIR.

Haz

2022-2023 eğitim öğretim yılı ocak ayı itibariyle çalışmalarına başlayan proje ekiplerimiz projelerinin kapanış toplantısını proje danışmaları ve Müdür Başyardımcımız İlker ŞENOTURAN ile beraber yaptı.

May

Okulumuz 2023-2024 eTwinning School Label Etiketi ile ödüllendirilmiştir. Ödülün kazanılmasında emeği geçen öğretmenlerimiz Ayşegül GÖÇGEN, Şazimet DEMİR, Feyza ÜNAL'a ve bütün personelimize teşekkür ederiz.

Nis

‘Digital Creative Brains - Dijital Yaratıcı Beyinler’ adındaki yeni eTwinning projemiz öğretmen ve öğrencileriyle birlikte çalışmalarına başlamıştır.