ESKİŞEHİR / ODUNPAZARI - Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

May

Okulumuz 2023-2024 eTwinning School Label Etiketi ile ödüllendirilmiştir. Ödülün kazanılmasında emeği geçen öğretmenlerimiz Ayşegül GÖÇGEN, Şazimet DEMİR, Feyza ÜNAL'a ve bütün personelimize teşekkür ederiz.

Nis

‘Digital Creative Brains - Dijital Yaratıcı Beyinler’ adındaki yeni eTwinning projemiz öğretmen ve öğrencileriyle birlikte çalışmalarına başlamıştır.

Ock

Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 13'üncüsü yapılan eTwinning Ulusal Konferansı 26-28 Aralık 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Nis

Öğrencilerimiz 3 aydır yoğun bir tempoyla sürdürdükleri projelerini bitirmeden önce tekrar bir araya geldi. Bu buluşmada Okul Müdürümüz İlhan ÖZATA ile birlikte olan öğrencilerimiz projelerini anlatıp çalışmalarını sundular.  Proje çalışmaları hakkındaki değerli yorumları, öğrencileriyle yaptığı içten sohbeti ve tavsiyeleri için kendisine teşekkür ediyoruz.

Nis

"ETWINNING TANITIM GÜNLERİ" etkinliği kapsamında okulumuzda bulunan 3 öğretmen (Ayşegül GÖÇGEN, Şazimet Demir, Feyza ÜNAL) ve proje ekibindeki öğrencileri okulumuzun farklı yerlerinde panolar hazırladı.

Mrt

Okulumuz öğretmenlerinden Ayşegül GÖÇGEN, Şazimet DEMİR ve Feyza ÜNAL "BİRLİKTE ÖĞRENİYORUZ" isimli eTwinning projesi çalışmalarına başlamıştır.

Ara

Çocukların interneti bilinçli ve güvenli şekilde kullanması için ebeveynlere önerilerde bulunuldu.

Günümüzde artık çocuklar sokakta oyun oynamak yerine bilgisayar, telefon, tablet gibi cihazlarda video izliyor, sosyal paylaşım sitelerinde vakit geçiriyor ve çok fazla dijital oyun oynuyor. İnternet kullanım yaşının her geçen gün düşmesi, mobil telefon kullanımının ve sosyal paylaşım platformlarının giderek yaygınlaşması, bu mecralar üzerinden gelebilecek olumsuzlukları, suçları ve riskleri de beraberinde getiriyor" Bu amaçla velilerimizi internet güvenliği konusunda bilinçlendirmek için bir çalışma düzenlendi. Rehberlik sevisi ile beraber düzenlenen bu çalışmada ailelere interneti güvenli kullanma, internet kullanırken hangi tehlikelerle karşı karşıya olduğunu bilme gibi konulardan bahsedildi.

Ara

Öğrencilerimizin  2023 Vizyonu ve Güvenli İnternet kullanımı çerçevesinde  bilişim teknolojilerini  çevrimiçi ve çevrimdışı ortamlarda "üretim", "sorunlara çözüm geliştirme" ve "hayallerini hayata geçirme" aracı olarak kullanmaları, interneti belirli bir sorumluluk dâhilinde güvenle kullanmalarını destelemek ve onları internetin yasadışı ve zararlı içeriklerinden korumak amacıyla Rehber öğretmenlerimiz ve sınıf rehber öğretmenlerimizin desteği ile"internetin  güvenli kullanımı"  konusunda bilinçlendirme ve bilgilendirme faaliyetleri yapıldı.

Ara

Okulumuz European School Net desteğinde, güvenli internet kullanımında farkındalık oluşturan esafety label "e-güvenlik etiketi" aldı.

Uluslararası geçerli olan bu etiket okullara ulus ötesi platformlarda öncelik ve prestij katmaktadır.

Kas

İÇİMİZİN YOKSULLUĞUNU ISITAN MEVLANA GİBİ

E TWİNNİNG PROJESİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR!

Eskişehir Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Mevlana Gibi e twinning projesi ile kendilerini geliştirmeye ve arkadaşlarına örnek olmaya devam ediyor. Evrensel bir değerimiz olan Mevlana'yı ve onun fikirlerini günümüz toplumsal değerleriyle birleştirerek 10.hafta etkinlikleri çerçevesinde arkadaşlarına benimsetiyorlar.

Kas

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünün 11.11.2019 saat 11.11'de gerçekleştirdiği "Bugün Fidan Yarın Nefes" kampanyasıyla MEVLANA GİBİ E TWİNNİNG proje ekibi öğrencilerimizle gönüllerimizdeki fidan sevgisini Tepebaşı Muttalip Mevkii Türk Dünyası Kültür Başkentleri Ağaçlandırma Sahası'nda sahiplendiğimiz fidanları toprakla buluşturarak taçlandırdık. Yapılan ağaçlandırma etkinliği ile 7'den 77'ye toplumun bütün kesimlerinin toprakla buluşmasını sağlayan bu etkinliğe öğrencilerimizi de dâhil ederek onlara çevre bilinci kazandırmayı, doğaya şiddeti önlemede farkındalık oluşturmayı hedefledik. Ülkemizin ve şehrimizin yeşil bir görünüme dönüştürmek çalışmalarında bize desteğini esirgemeyen Okul Müdürümüz İlhan Özata'ya ve Müdür Yardımcılarımız İlker Şenoturan'a, Selçuk Baltacı'ya ve Mevlana Gibi proje ekibindeki öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.